handplockade nötter

Vildvuxna och handplockade nötter som är helt GMO - Fria

Pilinöten är vildvuxen och växer i rika vulkaniska jordar i Filippinerna utan förstörelse av den naturliga miljön eller dess vattenförsörjning. Dom vilda piliträden som vi skördar från är fria från bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genetiska modifieringar. Piliträden befruktas endast med rik, vulkanisk jord och dom växer i takt med att dom får väldigt mycket naturligt solljus. Pilinötterna ändras årligen av Filippinernas regnskogs ständigt föränderliga rytmer. Vi är väldigt stolta över att kunna säga att våra Pilinöter är vildvuxna, handplockade och helt GMO-fria.
FunFact

Visste ni att pilinötens skal återanvänds? Dels till att tillverka smycken, skålar och möbler men även som ett miljövänligt grillkol.

Den omtalade superfood nöten äntligen i Sverige

Utöver sin rika smöriga och unika smak finns det många fler anledningar till varför Pilinöten tagit sig till Sverige och nu beskrivs som det nya tillskottet inom superfoods. Pilinöten är komplett med protein och innehåller många viktiga vitaminer och mineraler. I Pilinötter hittar du näringsämnen som magnesium, kalium, kalcium, fett, protein, fosfor, zink, Vitamin B och Vitamin E. Den är dessutom rik på antioxidanter.

Visste ni att pilinötterna växer på såkallade stressträd, alltså träd som ger bättre skördar när det är tyfoner eller starka vindar.

FunFact