Pilinötterna är en av de nyttigaste nötterna i världen.

Pilinöten beskrivs som en av världens bäst bevarade hemligheter. Den är nämligen nyttigare än de allra flesta nötter vi känner till inom Svensk handel idag och är numera med och toppar listorna bland de nyttigaste nötterna i världen. Pilinöten odlas i Filippinerna och har på det senaste uppmärksammats som den nya supernöten. Den är komplett med protein och fullproppad med vitaminer och mineraler Pilinöten innehåller minst kolhydrater och har det högsta fettinnehållet av alla nötter på jorden vilket gör den till det kompakta näringsmässiga energipaketet.

Alla våra nötter skördas, hackas och bearbetas av lokala filippinska bybor.

Sedan första dagen har vi arbetat hårt för att skapa otroligt starka och etiska relationer med lokalbefolkningen genom att erbjuda stabila, rättvisa jobb som stöder både den filippinska gemenskapen och deras naturliga ekosystem. Pilinöten är vildvuxen och växer i rika vulkaniska jordar i Filippinerna utan förstörelse av den naturliga miljön eller dess vattenförsörjning. Dom vilda piliträden som vi skördar från är fria från bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genetiska modifieringar. Växer i takt med att dom får väldigt mycket naturligt solljus. Pilinötterna ändras årligen av Filippinernas regnskogs ständigt föränderliga rytmer.

"Förutom att den är utsökt, är pilinuten också ett näringskraftverk, som bara kantar ut cashewnötter och mandel för den högsta magnesiumhalten i alla nötter."

— Vouge

Pilinöten har på grund av sitt höga näringsinnehåll många hälsofördelar att skryta med: Pilinötterna hjälper till att främja hjärthälsan, upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer, främja muskelfunktion och vävnadsutveckling, hjälper till att övervinna sömnproblem, boostar hud och hår samt ger dig naturlig energi.

En god nyhet för dig som är mån om din hälsa

Pilinöten, som har en rik smörig och unik smak, är ett bra val för dig som strävar efter en bättre hälsa. Att nyttigt inte bara behöver vara nyttigt, utan även gott, är en frid för såväl sinne som kropp. Pilinöten tillför snabbt naturlig energi till din kropp samtidigt som den fyller på med mängder av näringsämnen. Pilinöten är ett perfekt val för dig som är på språng, behöver ladda om eller bara är sugen på något gott. Ett nyttigt val, för en bättre hälsa.

Beställ våra prover fraktfritt!

Det tar ca en vecka att få hem provåsarna och eftersom vi skickar färska nötter är lagret begränsat.

Pilinöten - det nyttigaste valet för dig som älskar nötter

Pilinöten har hittills varit ganska svårt att få tag på i Sverige och är därför ett relativt okänt namn inom svensk nöthandel idag. Visste du att Pilinöten hamnar över alla dessa andra nötter i frågan om vilken som är den nyttigaste nöten? Pilinöten är komplett med protein och fullproppad av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den innehåller även minst kolhydrater och har det högsta fettinnehållet av alla nötter på jorden, vilket gör den till den nyttigaste nöten av dem alla. Pilinötterna är utöver detta även, med sin rika smöriga och unika smak, lika goda som snacks som till matlagning och bakning.

Lär dig allt om Pilinöten.

Signa upp på vårt nyhetsbrev.

Vi skickar inte mer än ett brev i månaden och endast om vi har något nytt att berätta.