Pilinöten

Den omtalade superfood nöten äntligen i Sverige

Utöver sin rika smöriga och unika smak finns det många fler anledningar till varför Pilinöten tagit sig till Sverige och nu beskrivs som det nya tillskottet inom superfoods. Superfoods är ett samlingsnamn för livsmedel som innehåller många näringsämnen och därav har många hälsofördelar. Pilinöten är komplett med protein och innehåller många viktiga vitaminer och mineraler. I Pilinötter hittar du näringsämnen som magnesium, kalium, kalcium, fett, protein, fosfor, zink, Vitamin B och Vitamin E. Den är dessutom rik på antioxidanter. Dess näringsämnen gör att Pilinöten har många hälsofördelar att skryta med. Den hjälper till att främja hjärthälsan, upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer, främja muskelfunktion och vävnadsutvecklig, hjälper till att övervinna sömnproblem, boostar hud och hår samt ger dig naturlig energi.

Pilinötter hjälper till att främja hjärthälsa


Pilinöten är rik på hjärt-friska omega fettsyror. Omega 3 är för exempel en fettsyra som kroppen inte kan producera själv men som är väldig viktig att få i sig för att kroppen ska fungera som den ska. Dessa fettsyror är därför viktiga att få i sig via kosten. Faktum är att Pilinöten innehåller alla viktiga omega-fettsyror, som inte bara förbättrar blodcirkulationen utan också minskar risken för att du får hjärt- och kärlsjukdomar. Ett naturligt tillskott för att hjälpa till att främja din hjärthälsa.

Upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer

Pilinöten är rik på antioxidanter. Antioxidanter är kroppens naturliga försvar mot fria radikaler och det behöver vara en viss nivå av dessa så att cellerna kan motstå oxidativ stress och sådana sjukdommar som kan relateras med detta. Vissa antioxidaner kan inte produceras naturligt i kroppen och måste därför tillföras via kosten, däribland Vitamin E och zink som finns naturligt i Pilinöten. Antioxidanter hjälper till att upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer, främja muskelfunktion och vävnadsutveckling, reglera energi och hjälper hjälper till att rensa kroppen från skador. Antioxidanter bidrar också till att motverka cancercell-tillväxt och främja bättre hudhälsa.


Övervinna sömnproblem

Har du svårt att sova på nätterna? Anledningarna till detta kan vara många, men en av dem kan faktiskt vara att du lider av magnesiumbrist. Pilinöten kan hjälpa till att övervinna sömnlöshet och andra sömnstörningar. Pilinöten är rik på många viktiga mineraler och en av dem är magnesium. Den har faktiskt det högsta magnesium innehållet av alla nötter. Denna egenskap gör Pilinöten till ett utmärkt botemedel mot dina sömnproblem, eftersom magnesium behandlar symtomen på sömnlöshet och hjälper dig att sova bättre på nätterna. Att ha svårt att sova på nätterna kan vara otroligt jobbigt och sömnlöshet är en stor påfrestning för såväl kroppen som för sinnet. Pilinöten är en naturlig källa till magnesium och kan därför hjälpa dig med dina sömnproblem.


Boostar hud och hår

Önskar du att du hade slätare och finare hud? Har du alltid drömt om ett längre och fylligare hår? Pilinöten är full av vitaminer och mineraler och är den rikaste källan till Vitamin E bland alla nötter. Vitamin E hjälper till att förbättra din hud- och hårkvalitet och hjälper till att skydda din kropp mot många kolesterol sediment samt aktiverar antioxidanter. Vitamin E gör huden elastisk och förebygger rynkor. Den hjälper även till att skydda huden mot solens UV- strålar. Även zink har en dokumenterad positiv effekt för hud och hår. Boosta ditt hår och din hud genom att fylla på med viktiga vitaminer och mineraler som finns i våra goda Pilinötter.


Ger naturlig Energi

Känner du ibland att energin håller på att svikta? Är du ofta trött på jobbet? För de allra flesta är det faktiskt ett problem att hålla energinivån uppe under hela dagen. Visste du att det fanns ett snabbt och naturligt sätt att ge både din kropp och ditt sinne mer energi? Pilinötterna är fulla av protein som ger dig extra energi. Det finns en anledning till att Pilinötterna är hyllade som världens hälsosammaste nötter. Det beror på att de inte bara är rika på protein, de innehåller även alla åtta väsentliga aminosyror. Tänk dig att ersätta livsmedel som bara innehåller en eller två aminosyror, med en som skryter att den innehåller dem alla. Pilinöten boostar snabbt din kropp med viktiga näringsämnen och är ett gott och energirikt mellanmål som du kan bära med dig överallt.


Perfekt snacks för dig som håller en paleo, ketogen- eller vegansk kost

Pilinötter fungerar fint för dig som följer paleo, ketogen- eller vegansk kost och är ett gott alternativ med många hälsofördelar. Att hitta keto, paleo eller vegan snacks som är goda samtidigt som de håller sig inom ramarna för de specifika kostriktningar som dessa dieter innebär är ofta en utmaning. Tyvärr uppfattar många att man måste välja mellan det som är nyttigt och inom ramarna för din kosthållning och det som är gott. På matfronten finns i dagsläget betydligt mer goda alternativ för att kunna underhålla din keto, paleo eller veganska kost än vad det finns för alternativ bland lättare mellanmål och färdiga snacks. När du har en kosthållning som innebär att du utesluter många olika livsmedel ur din kost kan det ibland uppstå en brist på vissa viktiga näringsämnen din kropp behöver. Genom att äta Pilinötterna tillför du en stor del av vitaminer och mineraler din kropp behöver och som får dig att må bra. Du boostar även din kropp med mycket energi, som annars lätt går förlorad, genom att välja Pilinötterna som dina keto, paleo eller vegan snacks.