Pilinöten

Pilinötterna - Goda och nyttiga nötter för varje tillfälle

Pilinötterna som gjort succé utomlands har länge varit svåra att få tag på i Sverige, men inte nu längre. Pilinöten har en unik rik och smörig smak och är det perfekta valet för dig som letar efter energirika och nyttiga snacks för varje tillfälle. Pilinötterna är en av världens nyttigaste nötter och beskrivs som världens bäst bevarade hemlighet. Pilinöten är även omtalad världen över som en superfood med grund i alla dess näringsämnen och hälsofördelar. Pilinötterna är fulla av vitaminer, mineraler, antioxidanter och protein. De innehåller minst kolhydrater och har det högsta fettinnehållet av alla nötter på jorden, vilket gör det till det ultimata näringsmässiga energipaketet och ett solklart val för dig som letar efter nya varianter av nyttiga snacks. Perfekt att ha med sig på bussen, som mellanmål på jobbet eller att ge till barnen när energin börjar svikta. De är enkla att ha med sig och mättar snabbt samtidigt som de ger dig massor av energi. Pilinötterna finns att köpa hos oss med smak av kokos, kakao och havssalt och är lika god att använda i matlagning och bakning som att äta direkt ur påsen, precis som dom är. En smakrik nöt full av hälsofördelar.

Vildvuxna och handplockade nötter som är helt GMO - Fria

Pilinöten är vildvuxen och växer i rika vulkaniska jordar i Filippinerna utan förstörelse av den naturliga miljön eller dess vattenförsörjning. Dom vilda piliträden som vi skördar från är fria från bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genetiska modifieringar. Piliträden befruktas endast med rik, vulkanisk jord och dom växer i takt med att dom får väldigt mycket naturligt solljus. Pilinötterna ändras årligen av Filippinernas regnskogs ständigt föränderliga rytmer. I dagens samhälle ser vi allt mer genetiska modifieringar hos våra livsmedel och även miljön tar ofta skada i processen att framkalla önskat resultat i matbranschen såväl som i alla andra branscher. Vi är väldigt stolta över att kunna säga att våra Pilinöter är vildvuxna, handplockade och helt GMO- Fria.

Beyond being delicious, the pilinut is also a nutritional powerhouse, just edging out cashews and almonds for the highest magnesium content of any nut

Vouge

Pilinöten är en superfood

Superfood är ett samlingsnamn för nyttig mat som innehåller många näringsämnen. Alltså livsmedel med ett högt innehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter och som därav har flera hälsofördelar för kropp och själ. Att äta nyttig mat har blivit lite av en trend de senaste åren och nog är det en bra trend vill vi säga. Nyttig mat kombinerat med träning bidrar till en bättre hälsa och ett friskare liv, något vi alla strävar efter. Pilinöten har på grund av sitt höga näringsinnehåll många hälsofördelar att skryta med: Pilinötterna hjälper till att främja hjärthälsan, upprätthålla hälsosamma blodsockernivåer, främja muskelfunktion och vävnadsutveckling, hjälper till att övervinna sömnproblem, boostar hud och hår samt ger dig naturlig energi.

Läs mer om varför Pilinöten klassas som en superfood här >>>